Citibank

Citibank grundades 1812, då under namnet City Bank of New York och var en av de aktörer på marknaden som var först ut med bankomater i USA. Idag har Citibank kontor i många länder runt om i världen och ingår i en av världens största företag, Citigroup. USA:s största bank blev Citibank redan 1894 och i början av 1900-talet började de att expandera sin verksamhet internationellt.

__ Låna Pengar från 3,95 % Ränta hos Freedom Finance

Under årens lopp har Citibank gått under flera olika namn, däribland First National City Bank of New York och First National City Bank. År 1976 fick Citibank sitt nuvarande namn. Ordförande i Citibank heter William R Rhodes och dess VD Chuck Prince. I Sverige har Citibank funnits sedan 1997.

På Citibank kan du teckna ett privatlån med individuell ränta, från 5,95 % till 15,95 %. Du kan låna upp till 250 000 kronor utan säkerhet. Citibank kommer inte att fråga om hur du tänkt använda pengarna. Du kan också samla dina lån hos Citibank för att därigenom få en lägre månadskostnad. Vidare kan Citibank erbjuda något som de kallar för tilläggslån. Det innebär att du som redan har ett lån hos Citibank kan utöka detta upp till 250 000 kronor.

När du tecknar ett lån hos Citibank är det flera olika saker som du bör tänka på. Förutom det aktuella lånebeloppet och räntan så ska du också tänka på återbetalningstiden. Självklart är att man vill betala tillbaka sina lån så snabbt som möjligt, för att därmed bli skuldfri. Kom dock ihåg att en alldeles för snabb återbetalningstakt kan få förödande konsekvenser för din privatekonomi. Återbetalningstiden för ett lån hos Citibank ligger mellan 2 och 12 år.

Om du skulle vara osäker på hur snabb återbetalningstakt som du klarar av, så kan du provspara den aktuella månadskostnaden över en tid. Förutom återbetalningstakten ska du också kontrollera aviavgiften och uppläggningsavgiften på ett lån som du tecknar hos Citibank. Vidare finns det något som kallas för låneskydd. När du tecknar ett lån hos Citibank så kan du skaffa dig en försäkring på lånet. Ett låneskydd träder in och betalar din månadskostnad ifall du skulle bli långtidssjukskriven eller ofrivilligt arbetslös.

Det enklaste sättet att ansöka om ett lån hos Citibank är att göra det direkt över Internet. Skulle det vara någon fråga som du inte tycker bevaras på Citibanks hemsida så kan du ta kontakt med kundservice. Du når Citibanks kundservice på telefonnummer 0771-71 77 10. När du ansöker om lån hos Citibank får du kreditbesked direkt på skärmen. Det lägsta beloppet som du kan ansöka om lån på från Citibank är 10 000 kronor.

Om din ansökan om lån på Citibank skulle beviljas så kommer ett skuldbrev att skickas hem till dig. Detta brev ska du skriva under och skicka tillbaka till Citibank. Kom ihåg att skuldbrevet även kan skrivas ut från Citbanks hemsida, vilket gör att hanteringen går snabbare. Efter att Citibank mottagit skuldbrevet med din signatur kommer det att dröja ungefär två bankdagar innan du har pengarna på ditt konto.