Låna pengar snabbt

Låna pengar snabbt
Något som ökat i hög grad de senaste åren är möjligheten att låna pengar snabbt. Även om låneansökan via nätet dragit upp hastigheten för behandling till bara ett par dagar, så finns det vägar även för de som behöver låna pengar ännu snabbare.

Låna pengar snabbt via internet – microlån
Snabblån, eller microlån, via internet är en möjlighet att låna pengar mycket snabbt. Där går du in på en hemsida, skriver i ett formulär och har sedan pengarna på ditt konto nästan omedelbart. Ett annat sätt att låna pengar snabbt är sms-lån. Då skickar du ett sms till långivaren och får sedan svar med anvisningar om hur du ska göra för att du vill låna pengar snabbt.

Låna pengar snabbt och låna pengar ännu snabbare
Ju snabbare du vill ha ditt lån ju dyrare blir det. Långivarens möjlighet att kolla upp din kreditvärdighet minskar och de tar därmed en högre risk och du får betala högre avgifter som kompensation.

Sms – där lånar du pengar snabbt, men dyrt
De snabbaste lånen är sms-lån där hela förloppet kan ta bara 15 minuter. Denna form att låna pengar snabbt kräver ingen kreditvärdighet men överstiger aldrig 3000 kr. De är också de dyraste lånen med kortast avbetalningstid. Det vanliga är att de ska återbetalas efter 30 dagar och då betalar man en fast – mycket hög – avgift.

Faran med att låna pengar snabbt
Att låna pengar snabbt kan innebära en klar risk om man inte tänker efter. Det är lätt att få pengarna – då man kan ha både svag kreditvärdighet, betalningsanmärkningar och sakna inkomst – men är väldigt dyrt att betala tillbaks. Att låna pengar snabbt är alltså för dig som akut har dålig likviditet, inte för dig som har långvarig dålig ekonomi.

Fördelen med att låna pengar snabbt
Fördelen med att låna pengar snabbt är lika självklar den. Ibland kan det dyka upp akuta omständigheter i slutet av månaden. Pengarna är i stort sett slut när bilen går sönder eller något annat inträffar. Du vet att du får lön om några dagar, men krisen är nu. Då är det kanske nödvändigt att kunna låna pengar snabbt.

En god idé att jämföra dem som lånat ut pengar snabbt
Precis som med alla sorters lån är det smart att jämföra de olika långivarna. Trots aktuläge bör man alltid lämna utrymme åt att jämföra. Kanske kan du vänta en dag – och redan då få väsentligt bättre förutsättningar för ditt lån. Och tittar man på de ställen där du kan låna pengar mycket snabbt kan den fasta avgiften variera mycket.

När får man pengar när man lånar snabbt?
Normalt är det så när du lånar pengar snabbt på vardagar innan kl 13.00, har du pengarna på kontot senast mellan kl 15.00-17.00. Ansöker du efter kl 13.00 på fredagar eller under helgen, så finns pengarna på ditt konto senast måndag morgon. Vissa långivare har specialiserat sig på hastigheten och är det vid rätt tid på dygnet kan detta ta så kort tid som mellan 8 och 15 minuter.

Mer fakta

låneansökan.se/låna-pengar

http://www.norrbanken.se/låna-pengar/

http://www.alfabanken.se/låna-pengar/