Snabblån

Snabblån
Något som växt mycket de senaste åren är de så kallade snabblånen. Även om låneansökan via nätet dragit upp hastigheten för handläggning till bara ett par dagar, så finns det sätt även för de som behöver kontanta medel ännu snabbare.

Snabblån och ännu snabbare lån
Ju snabbare du vill ha ditt lån ju dyrare blir det. Utlånarens möjlighet att kolla upp din kreditvärdighet sjunker och de tar därmed en högre risk och utlånaren tar ut högre avgifter som kompensation.

Snabblån via internet – microlån
Snabblån, eller microlån, via internet är ett sätt att låna pengar mycket snabbt. Där går du in på en hemsida, fyller i ett formulär och har sedan pengarna på ditt konto mycket snart. Ett annat sätt är sms-lån. Då skickar du ett sms till långivaren och får sedan svar med instruktioner om hur du ska gå till väga för att du ska få ditt snabblån.

Snabba sms-lån
De snabbaste lånen är sms-lån där hela processen kan bli klar på 15 minuter. Denna form av snabblån kräver ingen kreditvärdighet men är aldrig på mer än 3000 kr. De är också de dyraste lånen med kortast avbetalningstid. Det vanliga är att de ska betalas efter 30 dagar och då betalar man en fast – mycket hög – avgift.

Att jämföra snabblån
Precis som med alla sorters lån är det en god idé att jämföra bäst förutsättningar mellan de olika långivarna. Behovet är givetvis akut – om man väljer att ta dyra lån snabblån. Men trots aktuläge bör man alltid lämna utrymme åt att jämföra.
Kanske kan du vänta en dag – och redan då fått mycket bättre förutsättningar för ditt lån. Och tittar man på de snabbaste lånen – som kan ge dig pengar på 15 minuter – kan den fasta avgift du betalar efter en månad variera mycket.

Faran med snabblån
Snabblån kan innebära en klar risk om man inte tänker efter. De är lätta att få – man kan ha både dålig kreditvärdighet, betalningsanmärkningar och sakna inkomst – men är väldigt dyra att betala tillbaks. Snabblån är alltså för dig som akut har dålig likviditet, inte för dig som har långvarig dålig ekonomi.
Om du inte kan betala ditt snabblån, med pålagd avgift, inom den utsatta tiden kommer du att börja halka efter.

Fördelen med snabblån
Fördelen med snabblån är lika självklar den. Ibland kan det dyka upp akuta händelser i slutet av månaden. Pengarna är i stort sett slut när bilen går sönder eller något annat inträffar. Du vet att du får lön om några dagar, men krisen är nu. Då är snabblån ett alternativ.

När får man pengar vid snabblån?
Normalt är det så när du tar snabblån på vardagar innan kl 13.00, har du pengarna på kontot senast mellan kl 15.00-17.00. Ansöker du efter kl 13.00 på fredagar eller under helgen, så finns pengarna på ditt konto senast måndag morgon. Vissa långivare har specialiserat sig på hastigheten och är det vid rätt tid på dygnet kan detta ta mellan 8 och 15 minuter.

Mer fakta

https://www.låneansökan.se/banklån/

http://www.norrbanken.se/banklån/

http://www.alfabanken.se/banklån/