Telefonlån

Telefonlån
En företeelse som blivit allt vanligare nu om åren är de s.k. snabba lånen, där telefonlån är en form av detta. Telefonlån är jämförbart med att göra ansökan via internet eller sms. Detta är snabba former av lån som brukar gå under namnet microlån (som anspelar på den korta amorteringstiden)

Telefonlånen tillhör de snabbaste
Bland de snabbaste lånen är telefonlånen där allting kan vara klart på bara en kvart om det sker på rätt tid på dagen. Telefonlån följer samma rutiner som sms-lån och internetlån vad det gäller återbetalning och ränta. De är aldrig högre än 3000 kr och ska återbetalas efter 30 dagar.

Snabbt är dyrt – telefonlånen är bland de dyraste
Ju snabbare du vill ha ditt lån ju kostsammare blir det. Utlånarens möjlighet att kolla upp din kreditvärdighet sjunker och de tar därmed en högre risk och de tar ut högre avgifter som kompensation. Att låna 3000 via ett telefonlån kan kosta från 375 till 750 kr.

Telefonlån är lätta att få
Å andra sidan är telefonlånen mycket enkla att få. Ring det nummer som långivaren angivit. Samtalet kostar vanligen som ett vanligt lokalsamtal. Välj att ansöka om mikrolån, och följ sedan anvisningarna i talsvarstjänsten. Långivaren granskar uppgifterna du har lämnat och gör en kreditprövning. När detta är klart ringer de upp dig för bekräftelse och om inget problem uppstått är pengarna snart på ditt konto.

Att jämföra telefonlån
Precis som med alla sorters lån är det en god idé att jämföra mellan de olika långivarna efter bäst förutsättningar. Kanske kan du vänta en dag – och redan då fått väsentligt bättre premisser för ditt lån. Och även bland olika långivares telefonlån kan den fasta kostnad du betalar efter en månad variera. Det finns sidor på nätet där man kan få en god överblick och jämförelser mellan olika långivare.

Faran med telefonlån
Telefonlån kan innebära en risk om man inte är aktsam. De är lätta att få – då du kan ha både usel kreditvärdighet, betalningsanmärkningar och sakna inkomst – men är väldigt dyra att återbetala. Telefonlån är således för dig som akut har dålig likviditet – inte för dig som har varaktigt dålig ekonomi. Om du inte kan återbetala ditt telefonlån, med dess avgift, inom den utsatta tiden kommer du att börja hamna på efterkälken.

Fördelen med telefonlån
Det positiva med telefonlån är lika påtaglig den. Ibland kan det uppstå akutlägen i slutet av månaden. Pengarna är slut när bilen rasar eller något annat inträffar. Du vet att du får lön om inom den närmsta tiden, men krisen är nu. Då är telefonlån något att överväga.
Tillgängligheten kan också bli ett värdefullt verktyg för den ansvarigstagande.

När får man pengar från ett telefonlån?
Normalt är det så när du ansöker om telefonlån på vardagar innan kl 13.00, har du pengarna på kontot senast mellan kl 15.00-17.00. Ansöker du efter kl 13.00 på fredagar eller under helgen, så finns pengarna på ditt konto senast måndag morgon. Vissa långivare har gjort snabbheten till sin specialitet och kan vara ännu snabbare än så.